Agrarisch Kinderdagverblijf Knorretje

 
uitspraak.jpg

Bij de opvang is een kinderboerderij met geiten, schapen en kippen.
Vanaf de buitenspeelplaats hebben de kinderen direct contact met de dieren.
Alle dagen ( zover het mogelijk is ) gaan we de dieren brood geven, gewoon even de dieren lekker verwennen en uiteraard ook lekker buiten spelen.De kinderen mogen ook van thuis brood meenemen voor de dieren. Zo raakt uw kind vertouwd met de dieren hier op Knorretje.

Buiten hebben we een trampoline, glijbanen, huisje, fietsen, auto’s etc. waarmee de kinderen kunnen spelen.
Sinds februari 2010 hebben we De boerderij zolder erbij.
De kinderen kunnen daar lekker uitleven en spelen. Er is een glijbaan, huisje waar de kinderen in kunnen spelen, de kinderen kunnen er dansen, kappertje spelen etc.

We zijn een groot voorstander van veel buitenspelen. Dit doen was ook graag op elke moment wanneer het mogelijk is. Dit is wel afhankelijk van het weer. Als we niet buiten spelen, zullen de leidster een creactieve binnenactiviteit verzinnen, dit met oog op de groei en ontwikkeling van het jonge kind. Zo blijven de kinderen geprikkeld om te blijven ontwikkelen.

Knorretje werkt met een vast en hecht van proffesionele leidster en gemotiveerde stagiaires. De leidsters en stagiaires zorgen elke dag voor dat uw kind een leuke en gezellig dag heeft beleefd. 

Vanuit Gemeente Ermelo zijn wij aangesloten bij het VVE programma Puk en ko. Dit is een eduactieve en speelwijze om te de kinderen te leren over rekenen, taal en sociaal emotionele vaarigheden. 

Jaarlijks worden er veel evenementen georganiseerd. De jaarlijkse evenemtenten zijn het schapenscheerdersfeest, opa's en oma week, carnaval, sinterklaas en nog veel meer. 

Onze visie vanuit het Knorretje is dat We het kind laten zijn zoals ze zijn...we geven ze alle ruimte om zich ontplooien. we kijken naar ieder kind individueel en proberen zo goed mogelijk aan te sluiten bij haar/zijn ontwikkeling. We geven het kind hierin de ruimte om zich te ontplooiien en stimuleren dit. 

Tot slot proberen wij als team van Knorretje er alles aan te doen om de kinderen een mooie dag te geven .