Agrarisch Kinderdagverblijf Knorretje
Agrarischkinderdagverblijf Knorretje
 

De groepen

Bij Kinderdagverblijf Knorretje hebben we vier gebouwen waarin de opvang plaats vind. In het hoofdgebouw wat in de zomer van 2018 geopend is hebben we 2 groepen. Kaboutertje & Kikkertje.

Het eerste gebouw heet Knorretje, op de benedenverdieping is de opvang. We hebben een mooie sfeervolle ruimte waar de kinderen op de dag aanwezig zijn.De opvang ruimte is knus en huiselijk ingericht. Boven hebben we nog een speelzolder, als het regent kunnen we lekker boven spelen. Ook is er boven nog een ruimte waar leidsters en stagiaires de pauze kunnen doorbrengen. Bij het gebouw van Knorretje is er een mooie buitenspeelplaats met aangrenzend een eigen kinderboerderij. De kinderen hebben direct vanaf de speelplaats contact met de dieren , ook geven we ze alle dagen brood. Bij de buitenspeelplaats hebben we genoeg speelgoed, ook een ingebouwde trampoline, al jaren een groot succes bij de kinderen. We hebben een fijn stuk gras waar de kinderen lekker op kunnen spelen, of op een kleedje voorgelezen kunnen worden.


Kruimeltje heeft ook een mooie lichte ruimte, de kleursamenstelling en de indeling van de ruimte is identiek als de ruimte van het gebouw van Knorretje, alleen is de ruimte iets kleiner. De buitenruimte van kruimeltje is heel ruim en heeft een schitterend mooi uitzicht op een hele oude eik en verder landerijen. Bij Kruimeltje is er ook een eigen kinderboerderij.


Vlindertje is het witte gebouw met de vlinders erop., de groep is (zoals altijd op Knorretje ) een verticale groep. De groep bestaat uit 12 kinderen , bij de opvang hebben we een aangrenzende kinderboerderij. Vlindertje is een mooi ruim gebouw, met rustige kleuren en een schitterend uitzicht op het landschap. Door de grote ramen hebben we binnen veel licht en kijken de kinderen graag naar buiten.


Sinds juli 2018 is er een nieuwe gebouw geplaats met twee groepen, genaamd Kaboutertje en Kikkertje.De buiten speelplaatsen zijn identiek aan de rest van gebouwen. Er bevind zich een trampoline, schommel, grasveldje, wipwap en speelgoed. De buiten speelplaatsen van de groepen grenzen aan elkaar. Hierdoor kunnen de kinderen ook contact hebben met de andere kinderen. Net echte buren zo! Dit gebouw is het hoofdgebouw van Agrarisch Kinderdagverblijf Knorretje. Hier bevinden zich boven de kantoren van Niels, Els& Hans en Sabine & Sanne. Ook is er een pauze ruimte voor de leidsters &  stagiaires en een berging voor al ons voorraad.

Naast het hoofdgebouw bevindt zich de schaapskooi. Hierin zullen de evenementen van Knorretje deels in gehouden worden, zoals het Sinterklaasfeest of het schaapscheerdersfeest. Verder dient het voor opslag van de materialen.

 

Gebouwen van Knorretje