Agrarisch Kinderdagverblijf Knorretje

 
Geschiedenis.jpg

Geschiedenis Knorretje

Het is inmiddels al weer bijna 15 jaar geleden dat Els Langelaan is begonnen als gastouder. Ruim drie jaar is Els gastouder geweest in haar eigen huis. Na drie jaar zijn Els en Hans begonnen als kinderdagverblijf.

Het eerste gebouw wat toen werd geopend  is genaamd Knorretje. Vrij snel was het mogelijk een tweede gebouw te open. Deze heeft de naam Kruimeltje gekregen. Deze naam is vernoemd naar een favoriete kinderboek van Els. 

Kinderdagverblijf Knorretje heeft vijf groepen van ieder 12 kindplekken. Vlindertje is het witte gebouw waar 12 kinderen worden opgevangen. Sinds 16 juni 2018 is het hoofdgebouw geopend van Knorretje. Er zitten twee groepen in het gebouw genaamd: Kaboutertje en Kikkertje. Alles groepen hebben aangrenzend een kinderboerderij. Knorretje is een groot voorstander van buiten spelen en dat doen we dan ook graag!

Knorretje heeft verticiale groepen met de leeftijd van 0-4 jaar. Kinderen stimuleren elkaar om te groeien en te ontwikkelen.

Knorretje is een agrarisch kinderdagverblijf. Dat wil zeggen dat de opvang plaats vindt op een boerenbedrijf. Bij alle gebouwen hebben we een eigen kinderboerderij. De kinderen hebben alle dagen contact met alle dieren wat er bij ons loopt.

Inmiddels is de jongste zoon van Els en Hans, Niels, in het bedrijf komen te werken. Zijn vrouw Lizzy is leidinggevende en is werkzaam op kantoor en op de groep Kaboutertje als leidster. Per 23 oktober 2020 hebben Niels en Lizzy Langelaan het stokje over genomen van Hans en Els.

Achter de schermen blijven Hans en Els betrokken en zal Els verder gaan met haar andere droom, het schrijven van kinderboeken.  Het eerste boek Spookie naar de kinderopvang wordt al veel gelezen op Knorretje en het tweede boek Spookie naar het bos is ook al uit.