Agrarisch Kinderdagverblijf Knorretje

 
Geschiedenis.jpg

Het ontstaan van Knorretje

Het is inmiddels al weer bijna 15 jaar geleden dat Els Langelaan is begonnen als gastouder. Ruim drie jaar is Els gastouder geweest in haar eigen huis. Na drie jaar zijn Els en Hans gaan denken om een eigen kinderdagverblijf te beginnen.

Het eerste gebouw is toen geopend, genaamd Knorretje. Dit was de eerste groep die 12 kinderen opvang bood.
Omdat er veel vraag was voor opvang bij Knorretje, hebben we vrij snel het tweede gebouw geopend. Deze heeft de naam Kruimeltje gekregen, vernoemd naar Els haar lievelingsboek als kind. Inmiddels staan er vijf groepen gebouw. Vlindertje is het witte gebouw waar 12 kinderen worden opgevangen. Sinds 16 juni 2018 is het hoofdgebouw geopend van Knorretje. Er zitten twee groepen in het gebouw genaamd: Kaboutertje en Kikkertje. Alles groepen hebben aangrenzend een kinderboerderij. Knorretje is een groot voorstander van buiten spelen en dat doen we dan ook graag!


Els heeft gekozen voor verticale groepen met de leeftijd 0 tm 4 jaar. In de praktijk werkt dat het meest prettige. Kinderen stimuleren elkaar om te groeien en te ontwikkelen.

Knorretje is een agrarisch kinderdagverblijf. Dat wil zeggen dat de opvang plaats vindt op een boerenbedrijf. Bij alle gebouwen hebben we een eigen kinderboerderij. De kinderen hebben alle dagen contact met alle dieren wat er bij ons loopt.


Inmiddels is de jongste zoon van Els en Hans, Niels, in het bedrijf komen te werken. Zijn vriendin, Lizzy, studeert Pedagogisch Management Kinderopvang aan hoge school Windesheim. Zij werkt al meerdere dagen op Knorretje.


Knorretje bestaat nu ruim 14 jaar en we hopen dat we nog heel veel plezier mogen beleven samen.